Undersökning

Innan vi  påbörjar en behandling undersöker vi alltid dina tänder.

När vi undersöker dina tänder och mun letar tandläkaren efter  hål och eventuella dåliga fyllningar som bör bytas ut. Vi tar dessutom en titt på tandkött, tunga och gom. Om tandläkaren upptäcker förslitningar på tänderna undersöks också käkleden och tuggmuskulatur.

När man som patient undersökt tas det också röntgenbilder för att få en heltäckande bild av din tandstatus. Hos Akuttandläkarna i Västberga använder vi oss av den senaste av den digitala röntgentekniken. Detta bidrar till att vi snabbt får upp bilderna på en datorskärm. Denna teknik har lägre stråldos och är mycket mer miljövänlig eftersom man inte använder sig utav några kemikalier. Dessutom är det lättare för oss att se och tyda bilden.

När vi har gjort undersökningen ställer tandläkaren en diagnos och berättar för dig hur vi planerar att behandla dig. Du får också ett kostnadsförslag som du kan ta med dig hem.

Hos Akuttandläkarna i Västberga betalar du inget för en undersökning, endast eventuell ATB-check dras och du binder dig heller inte till något.