Tandskydd

Tandskydd för hockeyspelare

Hockey är en av de tuffaste sporter man kan utöva, vilket märks inte minst på alla skydd man måste ha för att spela hockey idag. Tänderna är en av de mest drabbade kroppsdelarna och närkamp med klubba är den vanligaste orsaken till att skador på tänderna uppstår.

Säsongen 2003/2004 genomförde Svenska Ishockeyförbundet en ny regel vilket innebär att alla spelare födda 1984 eller senare som får spela utan galler måste bära tandskydd. Tandskyddet måste också vara framställt av tandläkare.

För barn och ungdomar är det regel på att spela med galler fram tills att man fyllt arton år, sedan går man över till visir och tandskydd.

Hos Akuttandläkarna i Västberga framställer vi tandskydd som är helt anpassade efter dina eller ditt barns tänder.

Tandskydd för kampsportsutövare

Om du utövar kampsport (exempelvis thaiboxning, boxning eller rugby) finns ofta ett regelverk som säger att du måste bära tandskydd när du utövar din sport. Boxare måste exempelvis alltid bära ett tandskydd som är individuellt anpassat.

Om tandskydden

Vi anpassar tjockleken på ditt tandskydd utifrån vilken sport det är du utför. Skyddet är gjort i flera skikt och i olika material, ett mjukt inre och ett hårt yttre. Tandskyddet kan inte helt eliminera skador på tänderna vid ett kraftigt slag, men begränsar skadorna ansenligt.