Tandblekning

På Akuttandläkarna i Västberga är all personal van vid att hjälpa patienter i syfte att få ett vackrare leende.
Det vanligaste man brukar vilja ha hjälp med är missfärgade tänder.
Hos Akuttandläkarna i Västberga erbjuder vi blekning av tänderna, du bleker dina tänder enkelt och säkert själv hemma. Du får noggranna instruktioner av oss innan du startar din behandling. Vi använder oss av blekningsmedlet Opalescence.

Så här går din tandblekning till

Innan vi startar din tandblekningsbehandling tar vi noga reda på om du behöver ta bort tandsten eller om andra åtgärder behöver utföras innan tandblekningen. Denna kontroll ingår i priset. Ibland kan man behöva besöka en tandhygienist innan man startar behandlingen.
Våra tandtekniker tillverkar en blekskena helt anpassad efter dina tänder. Skenan hämtar du ut efter några dagar.
Tillsammans med tandläkare eller tandhygienist går ni igenom hur behandlingen går till. Ni bestämmer styrka på tandblekningen och hur du ska sköta dina tänder under din tandblekning.
En tandblekningsgel appliceras i den tunna, personligt anpassade blekskenan. De flesta väljer att bleka tänderna under natten och sover med skenan, men det går givetvis bra att bleka tänderna på dagen också.
Behandlingstiden för tandblekning varierar, det beror på vilket resultat du som patient vill uppnå och hur dina tänder ser ut från början. Det vanligaste är en behandlingstid mellan 3-5 dagar. Redan efter det första behandlingstillfället kan de flesta se en förändring.

Att tänka på efter din tandblekning

För att resultatet av din tandblekning ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi att du är försiktig med sådant som kan missfärga tänderna, exempelvis kaffe, te, tobak och rött vin. Det är också viktigt att du är noga med din munhygien och borstar tänderna morgon och kväll. Resultatet kan då hålla i många år. Om du frekvent nyttjar färgrika ämnen såsom ovannämnda produkter kan du behöva upprepa behandlingen ett par nätter vartannat till vart tredje år.